Friday, December 08, 2006

Första advent/Primer domingo de Adviento

Som om det inte var nog med portersteken och lussebullarna jag höll på att laga, så kom någon hem med åtta humrar som ju genast behövde tillagas. Hur gör man? Ännu en gång kunde jag tacka mitt trådlösa Internet.

Un dia alguien llegó con ocho langostas a la casa. Como se prepara langostas? Gracias al Internet se resolvió el asunto.

Till varje levande hummer används 2,5 liter vatten och 3/4 dl salt samt dill. Koka upp vattnet med saltet och dillen. Lägg ner hummern med huvudet före i det häftigt kokande vattnet. Koka humrarna under lock. Börja tidtagningen när vattnet kokar upp på nytt. Liten hummer (300-500 gram) ska koka 6 - 7 minuter. Större hummer (500-800 gram) 8 - 15 minuter. Koka ej för länge, hummerköttet kan annars ibland bli träig i smaken. Låt hummern svalna i spadet. Man kan dela hummern på längden och gratinera den i ugnen med tex vitlökssmör.

Para cada langosta se usa 2,5 litros de agua y una taza de sal más eneldo. Cuando el agua esta hirviendo, se pone las langostas con la cabeza primero. Pon la tapa. Cuando el agua hierve de nuevo, empieza a tomarle el tiempo. Langosta pequeña (300-500gramos) hierve 6-7 minutos. Langosta mas grande (500-800gramos) 8-10 minutos. No exceder el tiempo, porque la carne se vuelve seca. Deja enfriar en el jugo. La langosta se puede partir y gratinar en el horno con por ejemplo mantequilla con ajo.








3 Comments:

Blogger Désirée said...

Hola!
Gracias a Linda K he descubierto tu blog. El mío tb es en sueco y en español.
Hasta pronto!

12:11 PM  
Blogger Anna Malaga said...

Vilka söta pepparkaksgubbar!!!
¡Que guapos están!

4:53 AM  
Blogger Cissi said...

Dina söner är så himla söta!!! Jättefina kort!
kram

2:25 PM  

Post a Comment

<< Home